Hoe start je als beginnend ondernemer?

 

Voor beginnend ondernemers is het vaak spannend om te beginnen, want waar begin je nou precies en wat moet je allemaal regelen? Allereerst zul je naar je beroep moeten kijken en vanuit daar maak je een plan. Vervolgens kun je berekenen hoe je een verdienmodel kan berekenen. Lees hier meer over in dit blog.

 

Jouw beroep

Wat jij precies gaat doen is afhankelijk van jouw expertise. Misschien heb je wel een passie voor boeken, mode, wiskunde of gewoon een goed idee waar je mee aan de slag kunt. Het is ook een mogelijkheid om het beroep waar je voor bent opgeleid uit te voeren als zelfstandig ondernemer. Kijk in dat geval eens bij een zzp community, als zelfstandige is het namelijk belangrijk om te verbinden met mensen die aansluiten bij jouw branche. Ook als je hulp nodig hebt bij de lancering van jouw bedrijf kan het handig zijn om in een community te zitten.

Plan maken

Zodra je weet wat je wil gaan doen kun je een plan gaan maken. Ga je de dienstverlening in of ga je een product verkopen? Dan is het belangrijk om de prijzen te bepalen en een manier te bedenken hoe je klanten gaat bereiken. Bij het verkopen van een product dien je ook rekening te houden met de inkoop en eventuele verzending naar jouw kopers. Laat een website bouwen en als je moeite hebt met het opstellen van een marketingplan kun je hier eventueel ook hulp voor inschakelen. Zet alles op papier wat je nodig hebt om van start te kunnen gaan. 

Geld verdienen

Zodra je een plan klaar hebt kun je focussen op het zoeken van klanten. Verkoop jij een dienst die je uitvoert? Bedenk dan een realistisch uurtarief voor jezelf. Hoe hoog dat uurtarief gaat worden is afhankelijk van jouw ervaring en wat je precies te bieden hebt. Ga nooit voor een te laag tarief, je kunt beter enkele klanten binnenhalen die wat meer betalen dan dat je druk bent met veel klanten. Zo heb je meer balans en verdeel je je focus beter. Investeer tijd en geld in marketing, zoals online adverteren.

Conclusie

Als ondernemer dien je veel te regelen zodra je van start gaat. Maar het biedt wel veel vrijheid zodra je inkomsten hebt. Het maken van een plan is het halve werk. Kijk eens op younited.nl als je opdrachten als ZZP’er wil vinden of juist wil aanbieden. 

 

Recommended Articles