Is je fiets kapot en heb je snel een nieuwe nodig, eentje die ook nog een beetje van goede kwaliteit is en niet uit elkaar valt als je er verkeerd naar kijkt? Of wil je je auto wat vaker laten staan en meer de fiets pakken, maar is het zo lang geleden dat je hebt gefietst dat je er geen meer hebt? Wat het ook is; jij wil een fiets kopen. Maar hoe vind je nou dé fiets voor jou? Laten we erin duiken. 

Fietsen maar 

Wij zijn écht een fietsland, wij Nederland. We fietsen overal naartoe, onze fietspaden zijn erg goed én we vinden het ook nog eens fijn. En om dan nog maar niet stil te staan bij het feit dat het ook nog eens heel goed voor ons is; voor ons én het milieu. Maar, genoeg verkooppraatjes voor wat vaker de fiets pakken. Jij hebt op deze link geklikt, dus jij wil al een fiets kopen. Dus, wat voor fiets? Misschien denk je nu “Ja, dat moet jij me vertellen”, en daar zou je goed zitten, waar het niet dat iedereen die een fiets wil kopen dat om een nét andere reden doet. Wil je bijvoorbeeld een fiets om elke dag mee naar je werk te fietsen? Dan wil je hoogstwaarschijnlijk óf een nieuwe fiets, óf een tweedehandsje van hoge kwaliteit, eentje die bijvoorbeeld maar een paar keer gebruikt is. Hierbij heb je bijvoorbeeld ook versnellingen nodig, anders wordt het een zware tocht, al die kilometers naar je werk of naar school. Maar als je je fiets vooral wil gebruiken voor korte stukjes; boodschappen en lekker naar de kroeg; dan is het allemaal zo spannend niet. Dan is een tweedehandsje prima, toch? 

Jouw fiets 

Bedenk ook hoe je wil dat je fiets eruitziet. Natuurlijk kan hem laten zoals hij is, maar hem een beetje op pimpen is des te leuker. De wereld is sowieso leuker als er wat meer kleur in zit, en dat geldt ook voor fietsen. Overweeg dus om een mandje voorop te hangen (ook nog eens handig om dingen in te vervoeren) of om een paar kleurrijke fietstassen achterop te hangen. Een leuke bel, een bloemenslinger om je stuur, een laagje verf. Zolang je hem vervolgens maar wél goed vastzet, want mooie fietsen worden natuurlijk als eerste gestolen in een drukke stad. 

 

Kortom, bij een fiets kopen moet je vooral nadenken over de functie én de vorm die jouw nieuwe fiets moet hebben. Succes, en fiets ze!

Recommended Articles