Zo zorg je goed voor je voeten

Kunnen jouw voeten wel wat extra verzorging gebruiken? Zo midden in de wintermaanden houden we onze voeten het liefst de hele dag goed verpakt in dikke sokken en stevige schoenen. Het is niet alleen fijn om warme voeten te hebben, maar ook nog eens erg belangrijk. Door je handen en voeten warm te houden zul je merken dat je hele lichaam het minder snel koud krijgt. Maar voor een goede verzorging mag je ze wel eens uitpakken, juist in deze maanden kunnen onze voeten namelijk wel wat extra liefde gebruiken.

 

Voetverzorging

Niet alleen in de winter hebben je voeten goede verzorging nodig, dat geldt natuurlijk het hele jaar door. Een regelmatig bezoek aan de schoonheidssalon zal voor sommige mensen de voorkeur hebben, maar je kunt zo’n behandeling ook prima zelf uitvoeren met de juiste spullen. Begin met het verwijderen van eventuele nagellak en laat je voeten vervolgens ongeveer tien minuten weken in een badje met lauwwarm water met daarin een bruistablet of wat badolie. Scrub je voeten glad met een scrubgel en droog ze daarna goed. Vijl je nagels glad met een nagelvijl en duw je nagelriemen voorzichtig terug. Uitgedroogde nagelriemen kunnen gaan scheuren en voor ontstekingen zorgen, dat wil je natuurlijk voorkomen. Smeer je voeten in met een crème en maak de behandeling af met een voetmassage voor een goede bloedsomloop. Je nagels kun je ook weer in een leuk kleurtje lakken als je dat wilt.

 

Genoeg warmte

In de winter zijn warme voeten erg belangrijk. Niet alleen voelen koude voeten niet prettig aan, ook is dit een teken dat er te weinig bloed naar je voeten wordt gevoerd. Dat doet niet veel goeds voor het bindweefsel en de spieren in je voeten. Draag dus altijd een paar fijne sokken en goede, dichte schoenen. Je kunt uggs kopen bij Van Arendonk om je voeten warm en comfortabel te houden. Thuis kun je voor een paar warme pantoffels gaan of wollige sokken. Heb je het in bed of op de bank alsnog koud, leg dan een fleece dekentje over je voeten. Fleece dekens zijn warmer dan gewone plaids en houden de warmte van je lichaam beter vast.

 

De juiste schoenen

Misschien wel de belangrijkste tip: draag de juiste schoenen voor jouw voeten. Investeer liever in één goed paar dan meerdere goedkope schoenen. Zo kun je nubikk heren kopen bij Van Arendonk om je voeten van een paar comfortabele, modieuze en stevige sneakers te voorzien. Bij dit merk vind je ongetwijfeld een goed paar stappers waar jouw voeten blij van worden.

Recommended Articles